De reconstructie als een bewijs van de veerkracht van de stad.
We streven ernaar om een gevoel van gemeenschap te hernieuwen.

Het modulaire systeem is ontworpen in lagen die kunnen worden toegevoegd als retrofitoplossingen of op elkaar gestapeld voor reconstructie en nieuwe ruimtes.

Carousel Afbeelding

THRASH!!

In de nasleep van conflict staat een gemeenschap niet alleen voor de taak om haar fysieke omgeving te herstellen, maar ook haar emotionele welzijn. Oorlog laat zichtbare littekens achter – verwoeste huizen, infrastructuur en herkenningspunten – maar tast ook ongrijpbare zaken aan zoals identiteit, verbondenheid en gedeelde herinneringen. Onze architectonische aanpak gaat verder dan het bieden van basisvoorzieningen: we streven ernaar om een gevoel van gemeenschap te hernieuwen.

Beschadigde gebouwen zijn meer dan alleen stenen structuren; ze dragen de collectieve identiteit en geschiedenis van een plek. Ons doel is deze elementen te behouden en tegelijkertijd veranderingen te introduceren die een nieuwe identiteit weerspiegelen. Daarbij behouden we het oorspronkelijke raster en ritme van de vertrouwde betonnen gebouwen, terwijl we als tegenwicht aan deze CO2-intensieve structuren uitsluitend biobased of volledig recyclebare materialen in minimale hoeveelheden toevoegen.

Voor onze inzending hebben we een eervolle vermelding gekregen. Extra informatie is te vinden op de website van Buildner

© 2024 - All rights reserved - Studio SAAM